Als je op reis gaat, is de kans groot dat je je een beetje zorgen maakt over auto’s. U kunt uw voertuig bij u thuis achterlaten of over de grens rijden. U kunt zich ook druk maken over het huren en besturen van een auto in het buitenland.

Het is normaal om je een beetje onzeker te voelen over je rit, maar gelukkig is er genoeg dat je kunt doen om te zorgen voor veiligheid en veilig reizen naar het buitenland. Eerst leer je hoe je je auto kunt beschermen als je hem thuislaat, en daarna leer je hoe je veilig je eigen auto kunt huren of besturen in het buitenland. Dit moet je weten om aan de slag te gaan:

Uw auto thuis beschermen

Als u uw auto voor langere tijd thuislaat, kunt u zich zorgen maken dat uw auto wordt ingebroken, gestolen of gesleept. Gelukkig zijn er een paar manieren om de kans te verkleinen dat er iets ergs gebeurt terwijl je weg bent.

Vergrendel uw auto. Uw auto op slot doen, hoeft u niet te doen, maar als u niet gewend bent vast te lopen, kunt u dit gemakkelijk vergeten.

 

 

Zelfs als u in een veilig landelijk gebied woont waar niemand ooit vergrendelt, kunt u het beste de luiken dichtslaan als u van plan bent uw auto voor langere tijd te verlaten. Ga je gang en rol de ramen op terwijl je bezig bent.

Neem de sleutels mee. Soms is het verleidelijk om een reservesleutel in de auto te laten of in de buurt van waar je hem meestal parkeert. Doe dit niet. Als iemand niet goed is, zullen ze waarschijnlijk logische schuilplaatsen controleren.

Parkeer in een goed verlichte omgeving. Licht is de vijand van aspirant-criminelen. Als uw auto geparkeerd staat in een donker, steegje of beschut door een schaduwrijke boom, kunnen ze gemakkelijker inbreken zonder dat iemand het merkt. Parkeer in plaats daarvan uw auto direct onder een straatlantaarn of in de buurt van een door beweging geactiveerd buitenlicht. Iedereen die met uw auto knoeit, wordt voor voorbijgangers verlicht.

Parkeer in een garage. Het is niet altijd een optie, maar als je een garage hebt, ga je gang en leeg je deze voldoende om je auto erin te passen. Daar is het voor.

 

 

Wanneer uw auto uit het zicht is, is het minder verleidelijk voor de informele crimineel. Bovendien beschermt uw garage uw auto tegen koude temperaturen en slecht weer. Het kan zelfs beginnen wanneer u terugkomt.

Uw auto bij een hotel parkeren. Er zijn hotels die dichtbij vliegvelden liggen die de Sleep, Park Fly mogelijkheid aanbieden. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de Sleep andflyWeeze airport hotel door daar te overnachten en uw auto bij hun te parkeren. Weeze airport parkeren kosten zijn ongeveer hetzelfde, dus u betaalt hetzelfde bedrag en krijgt dus veel meer voor de prijs.